۱۴۰۰ سه شنبه ۵ بهمن چاپ
خروج 99 هزار میلیارد تومان سرمایه مردم از بازار سرمایه؛

هشتگ داغ بورسی علیه رئیسی| پس چه شد آن وعده‌های ۳ روزه؟

هشتگ داغ بورسی علیه رئیسی| پس چه شد آن وعده‌های ۳ روزه؟

اقتصاد میهن: در ادامه سریال ریزش های فاحش بورس، شاخص کل بورس امروز نیز با ۲۶ هزار و ۶۶۱ واحد سقوط در رقم یک میلیون و ۲۰۸ هزار واحد ایستاد. شاخص کل با معیار هم وزن هم ۶۹۰۸ واحد کاهش یافت و رقم ۳۱۷ هزار و ۶۶ واحد را ثبت کرد. معامله‌گران این بازار ۳۰۶ هزار معامله به ارزش ۳۶ هزار و ۵۲۵ میلیارد ریال انجام دادند.

گسترش نفت و گاز پارسیان، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، پتروشیمی نوری، پتروشیمی پردیس، پتروشیمی پارس و سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بورس گذاشتند.

عقب‌گرد فرابورس به کانال ۱۶ هزار واحد

روند نزولی در فرابورس هم ادامه دارد به طوری که شاخص کل این بازار با ۲۸۹ واحد کاهش در رقم ۱۶ هزار و ۹۵۴ واحد ایستاد. در این بازار ۱۴۹ هزار معامله به ارزش ۱۹ هزار و ۳۶۴ میلیارد ریال انجام شد.پتروشیمی زاگرس، پتروشیمی تندگویان، سرمایه گذاری صباتامین، شرکت آهن و فولاد ارفع، فولاد هرمزگان جنوب و پالایش نفت لاوان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی فرابورس گذاشتند.در بازار تنها ۲۵ نماد به ارزش ۶۵۵ میلیارد ریال صف خرید و در مقابل ۲۷۹ نماد به ارزش ۷۲۹۵ میلیارد ریال صف فروش بودند.

بازار هشتگ‌های سرخ بورسی داغ شد

بورس تهران امروز در شرایطی معاملات را با روند نزولی شدیدی به پایان رساند که فضای صفحات بورسی در شبکه‌ های اجتماعی ملتهب بود و انگشت اتهام کاربران بورسی به سوی دولت سیزدهم گرفته شده است.شاخص‌کل امروز به محدوده یک میلیون و ۲۰۸ هزار واحد رسید که در طول پنج ماه اخیر پایین‌ترین سطح شاخص‌کل بورس بوده است.همزمان با این وضعیت بازار، کاربران بورسی در شبکه‌های اجتماعی تحت تاثیر ریزش‌های اخیر شاخص‌کل در هفته جاری، اقدام به دست به دست کردن هشتگی کردند که خواهان متوقف کردن هرچه زودتر معاملات در بورس تهران است.این دسته از فعالان بورسی که عمدتا نسبت به سیاست‌های دولت در قبال بازار معترض هستند، خطاب به ابراهیم رییسی مطالبه پاسخگویی پیرامون وعده‌های بورسی که در دوران انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ از سوی رییس جمهوری کنونی مطرح شده بود هستند.

در همین راستا هشتگ‌هایی انتقادی با مضامین تند و تیزی هم بر علیه رییس جمهوری سیزدهم در اینستاگرام و توییتر داغ شده که به عملیاتی نشدن وعده‌های بورسی رییسی و سایر اعضای کابینه اشاره دارد. همانطور که گفته شد این دسته از کاربران تاکید دارند با توجه به وضعیت کنونی بازار، سازمان بورس باید هرچه زودتر روند معاملات را تا روز مشخص شدن نتیجه بررسی لوایح بودجه توسط نمایندگان مجلس متوقف کند.البته عده ای از کارشناسان و فعالان بازار نیز با این مطالبه بورسی مخالفت ورزیده و این امر را به ضرر کلیت بازار و خصوصا سهامداران خرد می دانند.

این اتفاقاتی در شرایطی رخ می‌دهد که برخلاف انتظارات ارزش معاملات با رشد نسبتا خوبی مواجه شده بود به نحوی که ارزش معاملات خرد بورس و فرابورس به سه هزار و ۴۸۰میلیارد تومان رسید که به زعم تحلیلگران محدوده نسبتا خوبی برای بازگشت بازار به روزهای رونق نسبی محسوب می‌شود.هرچند برخی از فعالان بازار نیز اعتقاد دارند آنچه بازار را دچار تشویش کرده، فرسایشی شدن روند مذاکرات اتمی است که باعث شده تردیدهایی در بازار ارز و متعاقب آن بورس ایجاد شود و بسیاری از بورسی‌ها دست از معامله بکشند و اصطلاحا پول خود را پارک کنند.

احتمال ریزش شاخص کل به کانال ۱٫۱ میلیون واحد؟ / بازگشت بورس بعید شد

پیام الیاس‌کردی، کارشناس بازار سهام نیز گفت: بازار سهام بیش از هر چیز دیگری به دلیل وعده و عیدهای عمل نشده با سرعت زیادی در حال ریزش است. با توجه به کانال نزولی که شاخص کل در آن قرار داشت متاسفانه خط از دست رفته و به سمت پایین حرکت کرده است. از زمانی که شاخص کل در کانال یک میلیون و ۳۹۰ هزار واحد بود شروع به نزول کرد. این نزول‌ها بسیار زیاد و شرایط بسیار بد بود. با سرعتی که شاخص کل در حال ریزش است، حمایت‌های خود را یکی پس از دیگری می شکند. متاسفانه با شدت ریزشی که می‌بینیم احتمال شکست کف حمایتی ۱٫۲ میلیون واحد بسیار زیاد است.الیاس‌کردی گفت: واقعیت این است که شاید از بازار فردا حمایت‌هایی صورت بگیرد اما این شدت ریزش در مهر سال گذشته هم تکرار شده بود. شاخص کل اعداد خیلی پایین‌تر از این را هم دیده بود و الان هم با این شدتی که در حال ریزش است، رسیدن به کانال ۱٫۱ میلیون واحد دور از انتظار نیست. اگر ارزش معاملات در هفته آینده به همین صورت باشد اتفاق خوبی برای شاخص کل نخواهد افتاد.

ضرر واقعی سهامداران مشخص شد

بیش از یک سال و نیم از سرخ‌پوشی بورس و ضرر سرمایه‌گذاران می‌گذرد. بر اساس آمارها بیش از ۹۹ هزار میلیارد تومان سرمایه مردم از بازار سرمایه خارج شده است. تنها در دی ماه بیشتر از شش هزار میلیارد تومان از بازار خارج شده، تنها در روز اول دی ماه پول وارد بورس شده است.روز ۲۰ مرداد ماه سال گذشته ریزش بورس آغاز شد و شاخص کل تا به امروز بیش از ۳۵ درصد افت داشته است.

بر اساس این گزارش، بیش از ۹۹ هزار میلیارد تومان سرمایه مردم و سهامداران عادی از بورس خارج شده است.میانگین بازدهی نمادهای بازار سهام در این مدت منفی ۴۰ درصد بوده است. یعنی به طور متوسط سهامداران حداقل ۴۰ درصد از سرمایه خود را از دست داده‌اند. این موضوع در حالی است که حدود پنج درصد از نمادهای بورسی بیش از ۷۵ درصد افت ارزش داشته‌اند.

زیان ۴۰ درصدی سهامداران سهام عدالت

در زمان اوج بورس ارزش سبد سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی حدود ۲۰ میلیون تومان بود. اکنون رقم سهام عدالت در سبد سرمایه‌گذاری مردم به ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است. یعنی سهامداران سهام عدالت بیش از ۴۰ درصد زیان کرده‌اند. افرادی که به طور غیرمستقیم سهام عدالت خود را آزاد کرده‌اند هم شرایط بدی تجربه می‌کنند. بر اساس آمار بیش از ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر سهامدار صندوق‌های سرمایه‌گذاری استانی هستند. از تابستان امسال خالص ارزش دارایی‌های سهامداران بیش از ۱۰۶ هزار میلیارد تومان کاهش داشته است. این یعنی هر سهامدار تنها در این مدت به طور میانگین بیش از چهار میلیون تومان ضرر کرده است.

دیدگاه کاربران

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

بانک رفاه بانک توسعه تعاون فولاد خراسان بانک تجارت بانک ملی موسسه ملل بانک سینا بانک صادرات ایران بیمه ملت
پربیننده‌ترین
آخرین خبرها